Intensiv neurologisk genoptræning

Genoptræningsforløb

Genoptræning kan hjælpe dig til at genvinde en bedre hverdag

Hjerneblødning og blodprop i hjernen kan forårsage skader, som hindrer dig i at gøre, hvad du før kunne uden besvær

Alting er forandret efter en hjerneblødning eller en blodprop i hjernen, hvor dele af hjernen har fået skader. Eller efter skade på centralnervesystemet.

Kroppen kan ikke det, den kunne før. Bevægelser, du før udførte uden at tænke over det, er nu umulige eller vanskelige. Som at bruge dine hænder. Løfte et ben. Rejse dig fra stolen. Stå på dine ben. Bruge din ansigtsmimik.

Det kan være svært at klare selv de mindste daglige gøremål, når man har fået en skade i hjernen eller på centralnervesystemet. Måske har du problemer med din balance. Måske er det vanskeligt for dig at kontrollere bevægelser i arme eller ben. Måske kan du ikke gå.

Målrettet genoptræning kan hjælpe dig, hvis du får professionel behandling hos fysioterapeuter med speciale i hjerneskader.

Nogle mennesker får omfattende skader, andre er heldige og har ikke så mange belastninger efter en hjerneskade. Hjernen er plastisk, og uanset om dine skader er små eller store, kan specialiseret genoptræning hos eksperter i neurologisk behandling i langt de fleste tilfælde hjælpe dig.